Blog

  • Krizová intervence
    3. říjen 2022

    Každý člověk se někdy ve svém životě ocitne v krizi nebo náročné životní situaci, která ho může trápit, znejistit nebo paralyzovat. HDE svým klientům poskytuje 24/7 krizovou linku pro ty, kteří to potřebují. Chceme být pro naše klienty nápomocní a užiteční, a proto se neustále vzděláváme i v této oblasti. Praktický nácvik krizové intervence probíhal pod záštitou psycholožky, terapeutky a krizové odbornice, Gabriely Pokorné z Dve Kresla.

  • Týmová snídaně
    27. září 2022

    V záři jsme si jako místo pro naši pravidelnou snídani vybrali prostor restaurace MINT. I díky gastronomickému zážitku to byl příjemný vstup do nového a náročného týdne. Rádi si užíváme společný čas, kdy můžeme na chvíli zpomalit, oslavit narozeniny a svátek kolegů, a dát jim najevo, že na ně myslíme a jsme tu pro ně. Přejeme Vám Miriam, Janka a Mishel mnoho krásnych a radostných dní. 

  • Dobrovolnictví v CSS prof. Karola Matulaya
    25. srpen 2022

    Ti, kteří pravidelně čtete náš blog víte, že nejlepší teambuildingy jsou pro nás ty, kdy můžeme pomáhat druhým. V jeden horký den v srpnu jsme si užili natírání hřiště pro dětičky s autismem, které se po prázdninách vrátí do Centra sociálních služeb Karla Matulaye.

  • Rozlučková a narozeninová snídaně
    11. srpen 2022

    Během měsíce července a srpna jsme oslavili narozeniny a svátek a loučili jsme se s kolegyněmi, které se posouvají ve své poradenské kariéře. Změna pro rozvoj je nezbytná a každý rozvoj potenciálu s nadšením podporujeme. Kolegyním přejeme hodně štěstí, úspěchů i radosti v další cestě.

  • Letní teambuilding
    22. červenec 2022

    Human Dynamic letní teambuilding je jedna z nejdůležitějších aktivit pro udržování našich obohacujících vztahů. Začátkem července jsme si užili společnost jeden druhého, chutné jídlo, které jsme si připravili, a pozitivní energii do další týmové spolupráce.

  • Narozeninová snídaně
    19. červenec 2022

    Narozeninová snídaně je naše oblíbená a pravidelná týmová aktivita. Jsme rádi, když si můžeme spolu vychutnat skvělé jídlo a můžeme se těšit ze vzájemné společnosti. Je to dárek nejen pro nás, ale i pro naše oslavence, kterých bylo na červnové snídani hned několik. Milá Miriam, Dominika, Katarina a Pavel, i touto cestou vám blahopřejeme a přejeme mnoho radostných dní.

  • Den dětí v Centru sociálních služeb (CSS)
    18. červenec 2022

    Den dětí je krásný mezinárodní svátek pro všechny děti, bez ohledu na to, jaké se narodily. Všechny jsou úžasné, hravé, plné radosti a nejraději se baví. A přesně v takovém duchu se nesly oslavy dne dětí i v CSS Karola Matulaye v Bratislavě. Tentokrát byla centrum podpořit a děti pobavit naše kolegyně Katarína Síčová, která si tento den nesmírně užila. Vrátila se do dětských dob a naplno si vychutnala radost ze skákacího hradu. Velice se těšíme, když můžeme přispět k radosti dětí.

  • Sportovní hry v Centru sociálních služeb (CSS)
    18. červenec 2022

    CSS Karola Matulaya v Bratislavě každoročně připravuje pro své klienty sportovní hry, kde se mohou pobavit, trochu si zasportovat, a dokonce i zasoutěžit. Letos se běhalo, hrál se turnaj ve stolním tenisu či v šipkách. Menší děti se mohly nechat povozit v kolečku profesionálním vojákem a ty nejmenší hledaly míčky v písku nebo skotačili při hře s padákem. Při některých hrách pomáhali také naše kolegyně Katarína Bogáňová a Emma Kiss Csala. Obě si tento den plný radosti a dobrých sportovních výkonů naplno užily. Děkujeme CSS Karola Matulaya za možnost být součástí této akce.

  • Strategický den
    18. červenec 2022

    Jednou z milých pracovních „povinností“ během našeho světového teambuildingu ve Valencii byl strategický meeting, na kterém jsme plánovali, diskutovali, bavili se a vymýšleli, čím můžeme naše klienty obohatit v přicházejícím období. Dovolili jsme si ho pojmout více dovolenkově a dali jsme prostor i galerii vděčnosti, protože právě vděčnost byla tématem celého výletu. Galerii vděčnosti, kdy si vzájemně píšeme slova díků jeden pro druhého, děláme pravidelně a vždy je pro nás úžasným zážitkem, který stmeluje tým a upevňuje vztahy.

  • Síla pohybu
    18. červenec 2022

    Díky netradičnímu zážitku během tohoto outdoorového workshopu jsme získali nový rozměr do běžného vnímání neverbální komunikace. Na pohybu vlastního těla a přes vlastní zkušenost jsme se učili, jak můžeme vnímat nejen gesta, ale chápat celý pohyb těla v jeho komplexnosti a jedinečnosti. Bylo překvapující, jak jsme se uměli uvolnit a naplno si užít vlastní přirozenost pohybu.

  • Teambuilding Valencie
    14. červenec 2022

    Dlouho jsme to plánovali. Dlouho jsme na to čekali. A konečně, všechno se povedlo. Teambuilding za hranicemi Slovenska. Volba padla na Valencii, město fotbalu, skvělého jídla, významné historie a překrásné architektury. Strávili jsme spolu tři úžasné dny plné poznávání a krásných zážitků. Hlavní myšlenkou teambuildingu byla vděčnost. Projevujeme si ji v týmu každý den a slovo děkuji používáme v naší vzájemné komunikaci velmi často. Avšak přinést vděčnost, jako téma teambuildingu, mělo úplně jiný rozměr. Máme úžasnou šéfku, která nám jde příkladem a projevem jejího díku za naši práci byl právě tento úžasný výlet. Jsme šťastný a vděčný tým!

  • Charismatická prezentace
    6. květen 2022

    Trénink dělá mistra!
    Po dvou letech strávených před obrazovkami jsme si dopřáli skutečně intenzivní trénink charismatických prezentačních dovedností. Možnost opět stát před živým publikem a zažít oční kontakt, okamžitý feedback a příliv energie, když je prezentace dialogem se skupinou, byl pro všechny obrovským přínosem. V Human Dynamic chceme být charismatičtí spíkři a lektoři, kteří přinášejí účastníkům workshopů netradiční a nezapomenutelný zážitek. Děkujeme Tiboru Kocsisovi za jedinečný workshop, za jeho energii, vnímavé postřehy a profesionální feedback na naše dovednosti.