Blog

  • Workshop Facet5 – Line dance s naším týmem
    11. leden 2023

    Jste zorganizován a potřebujete k práci tabulky, ale kolegové jsou zaměřeni spíše kreativně a dávají si na čas, než předají materiály? Vnímáte zpětnou vazbu citlivě a potřebujete svůj klid, nebo jste naopak společenský, rádi komunikujete a máloco si berete k srdci? Abychom na pracovišti pochopili jeden druhého a uměli spolu efektivně spolupracovat a komunikovat, dali jsme se do rukou výborné koučce Petre Holic a pracovali s Facet5 profily osobnosti. Facet5 nám ukázal, jak jsme odlišní v chování, motivaci, komunikaci a postojích, ať už v práci nebo osobním životě. Zároveň jsme měli možnost poznat jeden druhého navzájem lépe a hlouběji, což nám jako dynamickému týmu pomůže fungovat efektivněji. Zjistili jsme, že i když mnoho z nás přistupuje k výkonu práce jinak, spojuje nás náklonnost k lidem, láska k naší práci a touha být jeden pro druhého oporou.

  • Peace to the World 2023
    22. prosinec 2022

    Jeden moudrý muž jednou řekl, že život může být chaotický a náhodný, když ho prožíváme, ale při zpětném pohledu je vše mnohem jasnější. Letos byla naše cesta klikatá, přinesla různé zvraty, úspěchy i zklamání. Přes to všechno nadále rosteme, vytrvale kráčíme vpřed, podporujeme ty, kteří to nejvíce potřebují, a těšíme se vzácných chvil s rodinou, přáteli a naším týmem. V Human Dynamic Europe jsme velmi vděční za hodnotné partnerství s našimi klienty a vzájemnou víru v pomoc druhým prostřednictvím péče o jejich duševní zdraví a vztahy. Letos jsme se v našem týmu rozhodli, že místo vánočních dárků podpoříme odborné psychologické poradenství pro traumatizované děti v sirotčinci Praise Gate na okraji Nairobi a ve škole sv. Anny v oblasti Murang v Keni během celého roku 2023 prostřednictvím nadace Integra. Peace to the World nebo „Mír celému světu“ je naším přáním nejen během nadcházejícího vánočního období, ale i pro rok 2023. Ať je rok 2023 pro Vás a Vaše blízké klidný, smysluplný, plný radostných chvil a času pro sebe, nových dobrodružství a odvahy vykročit mimo komfortní zónu, uzdravení pro bolestivé oblasti ve Vašem životě, aby vnitřně obohatil Vás a Vaše vztahy.

  • Předvánoční týmové posezení
    19. prosinec 2022

    Předvánoční týmové posezení patří k našim nejmilejším společným tradicím. Kromě vynikajícího jídla a obohacujících rozhovorů jsme se letos opět těšili i z dárků od „tajného Santu” a oblíbené hry, během které si vylosované dárky vzájemně krademe. Ačkoli to zní záludně, ve skutečnosti je náš Secret Santa plný smíchu a radosti ze společně stráveného času, po kterém nakonec každý z kolegů odchází domů s něčím speciálním. Zda jsme si společenskou hru, puzzle nebo domácí medy vylosovali nebo je s kamarádským popíchnutím ukradli kolegovi/kolegyni, upřímnou radost a vděk cítíme po vzácné předvánoční aktivitě všichni. Těšíme se zase za rok!

  • Kolik lásky se vejde do krabice od bot?
    15. prosinec 2022

    Těšíme se, že i letos mohl tým HDE zpříjemnit Vánoce i seniorům. Kolik lásky se vejde do krabice od bot? U nás v týmu víme, že MNOHO. Udělali jsme radost dárkem, který zahřeje u srdce nás, i je. Je to jednoduché a přitom tak jedinečné – naplnili jsme krabici od bot nejen něčím hřejivým, voňavým, měkkým, sladkým, slaným a pro zábavu, ale vložili jsme do ní i kousek svého srdce, což je to nejcennější, co můžeme dát tomu druhému.

  • Adventní tvůrčí dílničky
    1. prosinec 2022

    Voňavou vánoční atmosféru bylo cítit už při příchodu do Centra sociálních služeb prof. Karla Matulaya, kde podporovatelé, dobrovolníci, ale i lidé z blízkého okolí strávili celé hodiny v tvůrčí atmosféře, ať už při výrobě různých vánočních ozdob, ikeban, pečení perníků, malování na textil a sklo. Tvůrčí vánoční nálada při zvuku koled byla nasáklou vůní jehličí, perníků, výborného punče a klasického chleba s mastí a cibulkou. Těšíme se, že i tým HDE mohl být součástí podpory této smysluplné aktivity, která činí tento svět krásnějším a hřejivějším.

    „Síla lásky je větší, než si umíme vůbec představit.“ PROF. KAROL MATULAY

  • Thanksgiving 2022
    24. listopad 2022

    On the last Thursday of every November, people in the US celebrate Thanksgiving, a special day that places gratitude at the center of attention. It is meaningful for me because many years ago on this day, my family and I landed in the US during our escape from communism. Every year, we had much to be thankful for and to this day, it is a special time for me when I remember my own journey into adulthood, freedom, challenges, openness, opportunities, hard work and positive outcomes. During the special time of Thanksgiving, people take stock of their lives and reflect upon what they are grateful for. I wish we took more time to count the blessings in our lives and express more thankfulness to each other. I am grateful for peace to walk the streets without sirens, for my husband and my daughter who make me a better person and are my happy place, for my home that gives me safety and refuge, for my team at Human Dynamic Europe that makes me a better leader today than I was yesterday, for my work that gives me a meaningful purpose and challenges me, for my extended family that loves and supports me in my endeavors, for my clients and companies who believe that together can make the world a better place with one person at a time, and for all my friends and acquaintances who enrich me. I am so grateful to have the opportunity to love, live and learn in such a wonderful community of people and to be able to do important work on a daily basis. My hope for you at this Thanksgiving (and Christmas) is that you are surrounded by the people that you love and that you find gratitude at the center of all your celebrations. With gratitude and thankfulness, Miriam

  • Týmová snídaně
    23. listopad 2022

    I v měsíci listopad jsme měli příležitost oslavit svátky našich skvělých kolegů. Při chutném jídle jsme si užili týmovou snídani a popřáli hodně šťastných a zdravých dnů našim oslavencům. Vážíme si chvílí, které můžeme strávit spolu, zejména v tomto vytíženém období. Ještě jednou děkujeme úžasnému týmu a přejeme mnoho sil do následujícího období.

  • Nové HDE logo
    14. listopad 2022

    Po pěti letech byl čas na změnu. Podobně jako když nosíte ty samé šaty delší dobu, které sice máte rádi, ale přijde čas posunout je a najít si nový oblíbený kousek. Najali jsme profesionálního grafika, který reflektoval a vnímal HDE firemní kulturu, vizi a strategii, která je plánována do budoucna. Velmi se nám líbí výsledek nového a jednoduchého loga, a doufáme, že i vám.

  • Stánek duševního zdraví
    7. listopad 2022

    Děkujeme našim klientům za příležitost být hodnotnou součástí Dne zdraví přímo na pracovišti. V HDE Stánku duševního zdraví mají zaměstnanci možnost testování v různých sebe-rozvojových oblastech a následně konzultovat s poradenským psychologem. Oceňujeme, že si naši klienti váží zdraví svých zaměstnanců a poskytují program duševního zdraví (Employee Assistance Program), který se již v mnoha společnostech stal nedílnou součástí firemní kultury.

  • Teambuilding při dobrém jídle
    7. listopad 2022

    Když je toho extrémně mnoho, vyplatí se zastavit a vychutnat si dobré jídlo, abychom načerpali nejen fyzickou sílu, ale také mentální a emocionální, v kruhu těch, které máme rádi. Jsme nesmírně rádi, že jsme měli příležitost při dobrém slovenském jídle (hus, lokše a zelí) zpomalit i během vytíženého podzimu spolu se vzácnými kolegy.

  • (Ne)Vánoční benefiční koncert se skupinou Fragile
    19. říjen 2022

    Znáte ten pocit hrdosti a sounáležitosti, když jste součástí něčeho tak velkého jako je pomoc lidem v nouzi? Přesně tento pocit v nás a v našich klientech zanechal krásný a nezapomenutelný večer, který jsme zažili díky našemu týmu a nadaci Integra v kouzelných prostorech ve Starém městě Bratislavy. Jsme hrdí na to, že máme to privilegium pomáhat a šířit důležitou myšlenku podpory lidem, kteří to potřebují nejvíce, jako například podpora dětiček v Africe nebo lidé poznamenání válkou na Ukrajině. Tento večer byl pro nás důležitou součástí naší práce a naplnil nás vírou a nadějí, že v lidech je stále velké odhodlání pomáhat a za to všem našim vzácným hostům a klientům DĚKUJEME. Neváhejte být s námi součástí lepšího světa: https://integra.darujme.sk/koncerthde/

  • Duševní zdraví
    14. říjen 2022

    Pro nás v Human Dynamic Europe je péče o duševní zdraví každodenním posláním, nejen na Světový den duševního zdraví. Víme, že je důležité v práci i doma, nakolik se tato dvě prostředí prolínají a spolu souvisí. Je pilířem zdravé společnosti a měli bychom ho podporovat ve všech aspektech života. Náš tým je proto složen z odborníků na psychickou pohodu a jsme vždy nápomocni firmám a jejich zaměstnancům, abychom je podpořili a podali jim pomocnou ruku. Jsme hrdí a vděční našim klientům, kteří nás v této myšlence následují, a kteří cítí stejnou prioritu a zodpovědnost vůči svým zaměstnancům. Zpětnou vazbou jsou jim spokojeni a šťastní zaměstnanci, kteří vnímají podporu od své společnosti a vědí, že jsou pro ně důležitou součástí firmy.